Fagyosszentek engesztelése - olasz módra

2018. május 12. 11:00 - 2018. május 12. 19:00

Május 12.-én újra Fagyosszentek engesztelése, de idén kicsit másképp - olasz módra. A megújuló tematikának köszönhetően ezúttal olaszos "Dolce Vita" hangulatban töltjük ezt a napot. Miből is áll majd az "édes semmitevés" ?

Program

11:00, 12:30, 13:30, 17:00  Facciamo un giro (ejtsd: fáccsámó un dzsíró)

A Facciamo un giro az olasz életérzés alapja, jelentése "menjünk egy kört, sétáljunk egyet”. Vegyetek részt vezetett birtoklátogatásunkon és élvezzétek a Várhegy dűlő lenyűgöző szépségét!

11:00Italia ízei a Várhegyen – gasztrokurzus (max 15 fő)

Ingyenes gasztrokurzusunkon Szabadfi Szabolccsal, azaz Szabi, a pékkel készíthetitek el saját focacciatokat, miközben mesél nektek a kenyérsütés rejtelmeiről és igazi kovásszal is meglep benneteket, ha valakinek kedve támadna az otthoni sütéshez! A program regisztrációhoz kötött, jelentkezéseteket a e-mail címen tudjátok leadni.

14:30 – „A pillanat fogságában” – Balassa István helyi borász fotó kiállítása

Nézzétek meg Balassa István gyönyörű képeit, s közben hallgassátok Bakos László gitárművész játékát!

15:00 – Szabi, a pék VS. Péter, a borász

Szabi, a pék versus Péter, a borász programunkon megismerkedhettek a pékmesterség fortélyaival, illetve 2017-es borainkkal, így Giorgioval, a vagány, gyöngyözőborunkkal is.  

16:00Olasz meló

Készítsd el saját cuveé borodat, melyet a rendezvény után hazavihetsz Fagyosszentek címkével!

Egész napos programok:

Egész nap élőzenével várunk a borház teraszán! Az olasz ételek és kávékülönlegességek mellett, melyeket Szabadfi Szabolcs és csapata, a Panificio il Basilico készít el nektek, kézműves ízlelgető is lesz a verandán Ízes Örömest lekvárokból és a Kisgömböc sajtmanufaktúra sajtjaiból! A gyerekekre is gondoltunk: készíthetnek saját „Dugócskát” és színessé varázsolhatják hordóinkat!

A programokon való részvétel ingyenes!