Blog

Borpiknik élmény a Patriciusnál

2023. április 16.

Mi is lehet a legjobb módja, a jó idő kihasználásának, mint egy igazi borpiknik,- nem mellesleg az egyik legszebb dűlőben, - a Várhegyen, Bodrogkisfaludon.

Képzeld csak el, - a nap melegségét, a friss levegőt, tavaszi szellőt, - ahogyan végig sétálsz a szőlősorok között. Látogass el hozzánk a Patricus Borházhoz, ahol tavasztól, egészen őszig, igazán különleges élményben lehet részed, egy borpiknik keretein belül.

Emelett megismerheted, hazánk legnevesebb történelmi borvidékét is. A túra a Patricius Borház teraszáról indul, ahol a vendégeink számára piknikkosarakat készítünk ki, melyeket helyi termelők kézműves termékeivel töltünk meg. A piknikkosár tartalmát a várhegyi kis szőlőkunyhónk teraszán fogyasztjuk el, mesés környezetben, egy jól behűtött Patricius pezsgő kíséretében. 

A túra során megtekintjük a ritkaságszámba menő szőlőfajtákat is bemutató szőlőfajta-gyűjteményt és felsétálunk a történelmi Várhegy dűlőbe, ahonnan pazar látvány tárul elénk.

A bodrogkisfaludi Várhegy évszádok óta a tokaji borvidék egyik legértékesebb dűlőjeként van számon tartva. Nevéhez különböző nemesi családok és történetek is kötődnek, nem véletlenül az egyik legkeresettebb dűlője a borvidéknek. A túra könnyen teljesíthető mindenki számára, és körülbelül 2,5 órát vesz igénybe. Lehetőség van természetesen a pikniket követően, borkóstolóra is, ahol borainkon keresztül megismerheted a különböző dűlőink által nyújtott, komplexitást, egyensúlyt és szépséget. 

Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor nyugodtan jelentkezz nálunk. Bővebb információkat itt találsz! 

-> https://patricius.hu/hu/birtoklatogatas/

 

Vissza